Menekülnek a veszprémi érsebészek

Menekülnek a veszprémi érsebészek

Fotó: Unsplash/Jair Lázaro

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid időn belül az érsebészeti osztály fele felmondott a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban – számolt be róla a 24.hu. A hat orvos közül hárman távoztak, köztük az osztályvezető főorvossal. A lap úgy tudja, egyikük még az állami ellátásból is kilépett, és most már csak magánrendeléseken fogad betegeket. Másikuk egy fővárosi állami intézményt választott, de emellett persze magánrendelésen is operálnia kell, míg harmadikuk egy miskolci állami kórházba ment dolgozni.

A 24.hu szerint a távozások már okoztak is problémát. Volt, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudtak fogadni, miután a specialista érsebész is a távozók közt van. Ügyeletre is a sebészetről érkeznek kisegíteni, pótolva a távozókat.

A kórházat vezető Dávid Gyula szerint a folyamatos ellátás orvosi ügyelettel és érsebészeti készenléti szolgálattal biztosítható. Mint fogalmazott: „a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is biztosítottuk, a speciális, emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig is és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek. A humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk.” Konkrétan azt a kérdést viszont nem válaszolta meg, pótolják-e a hiányzó érsebészeket, és ha igen, mikor.

Tabutlanítaná az egészségügyet az Újratervezés nevű orvoscsoport | Magyar Hang

CMáté-Horváth Nóra, a mozgalom alapítója szerint a hálapénz és az orvosbárók egyaránt bénítják a reformokat. A MOK szintjén is szemléletváltást sürgetnek.

Máshol sincs minden rendben: év elején például arról számoltunk be szintén a 24.hu nyomán, hogy milliárdokért bérelne szakembereket a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet.