Menesztette az állami cég a vezérigazgatót, aztán hatmilliós megbízást adott neki

Menesztette az állami cég a vezérigazgatót, aztán hatmilliós megbízást adott neki

Fotó: Unsplash/Mufid Majnur

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatmillió forintos megbízást kapott az az Oláh Zsanett, aki 2018-ban távozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. éléről – számolt be róla a 24.hu. Mindezt úgy, hogy Oláh menesztéséről azt követően döntöttek, hogy a cég több milliárdos veszteséget halmozott fel. Hiába, egy évvel később szakértőként újrafoglalkoztatták a korábbi vezetőt, ezúttal havi 850 ezer forintért.

A vállalat már a Külügyminisztérium felügyelete alatt, HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven működik, 2019 októberében pedig hét hónapra szóló szerződést kötöttek az Oláh tulajdonában álló vállalkozással. A Földszint1 Kft.-t Etyekre jegyezték be, főtevékenységként épületek felhúzásával foglalkozik, és nettó hatmilliót kapott az állami cégtől szakértői feladatokra.

A Földszint1 Kft.-nek egyetlen alkalmazottja sincs, egyetlen tulajdonosa pedig Oláh Zsanett. Az elmúlt években alig volt forgalma, az előző hat évben pedig veszteséges volt.

Oláh, miután menesztették az MNKH Zrt. éléről, ügyvezető volt Mészáros Lőrinc izocukorgyárában, a tiszapüspöki Kall Ingredients-csoport élén. Itt viszont csak nyolc hónapot töltött el. Tavaly május óta pedig a Szerémség Ingatlanfejlesztő Kft.-t vezeti, ami az OTP vezérigazgató-helyettes Wolf László érdekeltsége.