Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasterminálja (Fotó: Jorge Franganillo/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hangnak a repülőtéren dolgozó egyik munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines január 28-án, kedden 19.37-kor landoló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

Elhagyja Ferihegyet a gép, amelynek pilótáját kórházba vitték tegnap - Fotók! | Magyar Hang

Kedden késő este megkerestük a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely megerősítette értesülésünket. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.

„A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet."

Közben más repülőtéri forrásból úgy értesültünk, hogy a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája. Informátorunk azt ugyanakkor cáfolta, hogy az elsőtiszt eszméletlen lett volna a budapesti landolás után.

A cikket írta: Bodacz Péter, Gulyás Balázs