Méregdrága tornacipőben jelent meg Szijjártó Péter a fideszes káderképző fesztiválján

Méregdrága tornacipőben jelent meg Szijjártó Péter a fideszes káderképző fesztiválján

Szijjártó Péter 2022. július 30-án Esztergomban az MCC Feszten. (Forrás:Ko1azer0 mikroblog)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter külügyminiszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által rendezett MCC Feszt szombati zárónapján vett részt egy beszélgetésen Esztergomban. A fesztivált szervező MCC-t a közelmúltban 500 milliárdos állami vagyonhoz juttatta az Orbán-kormány.

Az MTI tanúsága szerint ott azt a meglepő kijelentést tette, hogy „a kabinet azt sem engedheti meg, hogy a magyarokkal fizettessék meg a háború árát”. A külügyi tárca vezetője kitért arra is, hogy Magyarország a szerződött gázmennyiség 89 százalékát kapja meg jelenleg. Szijjártó Péter kikérte magának David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövet-jelöltjének szenátusi meghallgatásán tett azon kijelentését, miszerint Magyarországon hanyatlik a demokrácia. Szijjártó azt a meggyőződését is kifejtette a fideszes káderképző rendezvényén, hogy csak ott lehet alacsony az adó, ahol a „politika nem a népszerűséghajhász osztogatáson alapul”.

Érdekes mellékkörülmény, hogy a közelmúltban több megszorítást is bejelentő kormány külügyminisztere egy mikroblog szerint meglehetősen drága tornacipőben jelent meg a fesztivál színpadán. A Ko1azer0 Tumblr-oldal a Nike egyik exkluzív, Air Jordan 1 High Og Rebellionaire névre hallgató kosárlabdás modelljét fedezte fel a miniszteri lábfejen.

A cipő átlagosan 130-140 ezer forintba kerül újonnan, igaz a másodlagos piacon, használtan már akár 75 ezer forintért is beszerezhető.

Emlékezetes a közelmúltból, hogy amikor egy középiskolai tanár májusban kiült koldulni a Deák térre, hogy rátámadt a kormánypropaganda az újonnan 32 ezer forintba kerülő (jól láthatóan erősen használt) cipője okán.