Merkely Béla saját édesapját is beoltotta, Szputnyik V-t adott neki

Merkely Béla saját édesapját is beoltotta, Szputnyik V-t adott neki

Merkely Béla megkapja a védőoltást (Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ma beoltottam 79 éves, kifejezetten fiatalos, jó egészségi állapotnak örvendő édesapámat. Akárcsak én – 3 hónappal COVID-19 fertőzésem után –, ő is Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát kapott. Bátran adtam neki ezt az oltóanyagot, hiszen mind a nemzetközi adatok, mind pedig saját tapasztalatom alapján azt mondhatom, kiváló oltás! – számolt be róla a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla közösségi oldalán.

Ma beoltottam 79 éves, kifejezetten fiatalos, jó egészségi állapotnak örvendő édesapámat. 💉 Akárcsak én - 3 hónappal...

Közzétette: Dr. Merkely Béla – 2021. március 12., péntek

Hozzátette: „ez a vakcina már az első oltással 2,5 egység/ml-ről 1025 egység/ml-re, azaz négyszázszorosra emelte az ellenanyagomat. Oltsuk be magunkat, hogy mihamarabb túl legyünk a pandémián, hiszen a járvány elleni küzdelem mindannyiunk érdeke!”

Merkely nemrég a kormánypárti Origónak adott interjút, ebben többek közt arról beszélt, optimista, szerinte túl lehetünk a járvány nehezén a húsvétot követően.