Mérséklődik a hőség, de így is meleg lesz

Mérséklődik a hőség, de így is meleg lesz

(Forrás: Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szombaton napközben elsősorban a Dunától keletre (a péntekinél jóval kisebb számban és eséllyel) fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket nagy mennyiségű csapadék (általában 15-25, néhol esetleg több mint 25 mm), átmeneti szélerősödés, esetleg jégeső (jellemzően 1-2 centiméternél kisebb) kísérhet. Késő estétől, éjféltől dél felől egyre több helyen alakulhat ki zivatar, amelyhez elsősorban felhőszakadás társulhat.

Zivatarveszély miatt szombatra már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, a Dunántúlon lesz kevésbé meleg.

Szombaton még elsősorban keleten érezteti hatását a hidegfront. Emiatt elsősorban az itt élők körében jelentkezhet fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-problémák, keringési panaszok. A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak – figyelmeztet az Időkép. Ugyanakkor fáradtabbak, lehangoltabbak és felszültebbek is lehetünk. A helyenként kialakuló záporok, zivatarok környezetében átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

Címkék: időjárás