Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók

Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vörös József ügyvédet, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozó ügyészek a Széchenyi Bank hatmilliárdos károkozása miatt indult büntetőügyben – értesült a 24.hu. Vörös minden bizonnyal azért került a büntetőügy gyanúsítottjai közé, mert 2013 júniusától 2014 novemberéig tagja volt a Széchenyi Bank igazgatóságának.

Az ügyészség szerint a bankot működtető bűnszervezet hiteleket helyezett ki olyan esetekben is, ha a hitelt igénylő gazdasági társaság kölcsönhöz nem juthatott volna. A hitelezett cégek a kölcsönt nem fizették vissza, azokból a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott. Hogy ebben milyen szerep juthatott az ügyészség gyanúja szerint Vörös Józsefnek, azt egyelőre nem tudni. Csak annyit tudni, hogy Vörös Józseffel szemben nem rendelt el kényszerintézkedést a bíróság, és a többiekhez hasonlóan nem ismerte el bűnösségét.

A portál azt írja, a köztudatba Vörös akkor robbant be, amikor 2016-ban elismerte, hogy Mészáros Lőrinc megbízásából licitált egy árverésen felkínált termőföldre. Hogy kapcsolatuk a felcsúti milliárdossal mennyire közeli, azt az is jelzi, hogy 2018 októberében Vörös József is ott volt Londonban a Chelsea–MOL Vidi Európa Liga-csoportmérkőzésen, ahova egy 17 milliárd forintot érő magánrepülőgép szállította el a VIP-résztvevőket, köztük Mészárost és megannyi bizalmasát. A cikk megfogalmazása szerint kapcsolatrendszere Orbán Viktorig is elvezethető, hiszen bekerült a miniszterelnök által alapított Puskás Akadémia vezetőségébe.