Mészáros Lőrinc fontos emberével vacsorázott Palkovics László a katatüntetés mellett

Mészáros Lőrinc fontos emberével vacsorázott Palkovics László a katatüntetés mellett

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök futárok társaságában ment oda Palkovics László miniszterhez (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem akárkivel vacsorázott hétfőn este a budai Várban Palkovics László technológiai és ipari miniszter, egy időben az éppen ott zajló katatüntetéssel.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a Momentum hirdetett demonstrációt a Sándor-palotához, ugyanakkor nem engedték oda őket, így csak a kicsit távolabbi Főőrség épületénél tudtak gyülekezni. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke lapunknak a helyszínen elmondta, hogy éppen három futárral beszélgetett, amikor észrevették a közeli étteremben Palkovics Lászlót. Oda is mentek hozzá megkérdezni, hogy esik neki az étel egy ilyen szituációban és mit tud mondani a katásoknak.

A találkozásról számos fotó készült. Ezekről a VEKE szúrta ki, hogy a miniszter társaságában ott van Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik legfontosabb vezetője. (A fotón éppen eltakarja az arcát.) Az utóbbi években a cég számos vasúti tárgyú közbeszerzést megnyert, a civil szervezet szerint összességében több ezer milliárd forint értékben. – Na ez az az eset, amely után kultúrállamokban lemondás szokott következni, ugyanis a közbeszerzéseket állami részről aláírók egyszerűen nem poharazgathatnak csak úgy a nyertesekkel – fűzték hozzá.