Mészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából

Mészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából egy hónapja minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc – írja a G7 oknyomozó hírportál.

A felcsúti milliárdos részesedése egy magántőkealaphoz került, amely mögött hivatalosan nem tudni, hogy ki áll. A magántőkealapnak ugyanis épp az a legnagyobb előnye, hogy a tényleges tulajdonos könnyen elbújhat mögé. Az elérhető iratokból nem derül ki, hogy ki tette a pénzt az alapba, a nyilvánosság legfeljebb annyit tudhat meg, hogy ki kezeli ezt a pénzt. Jelen esetben azonban – mint a cikk fogalmaz – utóbbi is elég ahhoz, hogy az új tulajdonost a Mészáros Lőrinc – Szíjj László tandemhez lehessen kötni.

A történések oka egyszerű: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai alapján az általuk szervezett nemzetközi ligákban nem indulhat egyszerre két olyan csapat, amelyek között tulajdonosi összefonódás van. Márpedig a Felcsút és az Eszék is indul ugyanabban a nemzetközi kupában.