Mészáros Lőrinc öccséhez zavartalanul ömlik a közpénz

Mészáros Lőrinc öccséhez zavartalanul ömlik a közpénz

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc öccsének, Mészáros Jánosnak a két cége – az Adept Enviro Kft. és a Herceghalom Interat Zrt. – is közpénzes munkához jutott a közelmúltban – írja a 24.hu.

A cikk szerint az Adept Enviro Kft. – a Naturaqua Környezetvédelmi Zrt.-vel és a Wessling Hungary Környezetvédelmi Kft.-vel közösen – nyert el egy 1,5 milliárd forintos keretszerződést a balatonfűzfői Nitrokémia Zrt.-től. A cégek monitoring, mintavételi, laboratóriumi és szakértői feladatokat látnak el. A szerződést március 20-án írták alá.

A Herceghalom Interat nevű Mészáros-cég pedig a Hidrot Kft.-vel közösen 241,1 millió forintért szállíthat 12 darab rádiós fűkaszálógépet és adaptereket az állami cégnek, az erről szóló kontraktust január 31-én szignózták.

Mindkét cég dolgozott már közpénzes munkán, az Apedt Enviro például már négy hónappal azután megnyert egy 260 millió forintos közbeszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól, hogy Mészáros János megvette azt. Leggyakrabban mégis a Magyar Közúttal való üzleti kapcsolatáról írtak, hiszen az állami cégnek szállított már téli és nyári adaptereket, számos ruházati terméket, sőt: az erdőkertesi Egomax Kft.-vel közösen egy másik Mészáros János érdekeltségében lévő vállalkozás, a Híd-Tám Kft. nyerte el a közútkezelő hidak karbantartására vonatkozó 3 milliárd forintos keretszerződést,

Ahogy Mészáros Lőrinc – Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Magyarország egyik leggazdagabb embere –, úgy testvére, Mészáros János sem szűkölködik állami megrendelésekben. A lap számításai szerint cégei csak tavaly 7,7 milliárd forint értékben jutottak közpénzből finanszírozott munkákhoz.