Mészáros Lőrincék az autó- és motorsport területére is beszállhattak

Mészáros Lőrincék az autó- és motorsport területére is beszállhattak

Mészáros Lőrinc még 2019. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden jel szerint Mészáros Lőrincéknek autó-, motorsport egyesülete is lett, a több Mészáros-érdekeltség székhelyéül is szolgáló felcsúti címre ugyanis 2022. január 26-tól egy új szereplő költözött be, az M1 Autó- és Motorsport Sportegyesület – írja az Mfor. Az egyesület többek között a Búzakalász 66 Kft.-vel és a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.-vel osztozik az ingatlanon székhelyként. Ráadásul az „M1” karaktereket több, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég is használja.

A sportegyesület célja a törvényszékhez benyújtott dokumentum szerint „az autó és motorsport tevékenység, az ehhez kapcsolódó sportélet támogatása, tagjai sporttevékenységének (autó és motorsport területén) biztosítása, versenyek, tanfolyamok szervezése, továbbá, hogy a tagok ezen tevékenységeihez kapcsolódó közös érdekeik védelméről gondoskodjon”. Két képviselőt jegyeztek be: székesfehérvári Urfi Beatrixot, valamint a felcsúti Molnár Balázst. Előbbi nem ismeretlen a Mészáros-cégbirodalomban, hiszen négy társágnál is vezetői pozíciót tölt be, utóbbi pedig korábban az egyik tulajdonosa volt az R-Kord Kft-nek, melyet Mészáros Lőrinc 2013-ban szerzett meg a Molnár-testvérektől.

A cikk felidézi, hogy Mészáros Lőrinc környezetében nem ez az első sport területén tevékenykedő egyesület, alapítvány. A legismertebb, a TAO-támogatások legnagyobb nyertese, A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány. 2019. szeptemberében pedig létrejött az Alapítvány a Kárpár-medence Sportjáért elnevezésű szervezet.