Mészáros Lőrincék felkérést várnak szállodáik megnyitására, Jakab Péter megadta nekik

Mészáros Lőrincék felkérést várnak szállodáik megnyitására, Jakab Péter megadta nekik

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter már nem először szólította fel Mészáros Lőrincet, nyissa meg a szállodáit a menedékkérők előtt. Mivel az érintett cég hivatalos felkérést hiányolt, Jakab most hivatalos minőségében, országgyűlési képviselőként is megismételte a kérést. 

Folyamatosan érkeznek a menekültek – kárpátaljai magyarok, ukránok – a magyar–ukrán határra. Az Orbán-kormány pedig azon túl, hogy átengedi őket, semmilyen érdemi segítséget nem ad – írta szombat esti Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, a Jobbik elnöke. „Az önkormányzatok és a civilek próbálnak most is segíteni azoknak, akiket Orbán haverja, Putyin elüldözött az otthonaikból. A magyarok ezúttal is jelesre vizsgáznak emberségből, ha úgy tetszik kereszténységből. A kormány meg ezúttal is megbukott” – tette hozzá.

Ezért aztán Jakab Péter azt tanácsolta, hogy „Orbán másik haverja, Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt”, természetesen ingyen. „Azok a szállodák ugyanis közpénzből kerültek hozzá. Azok a szállodák a magyaroké, mi meg – a kormánnyal ellentétben – szolidárisak vagyunk a bajba jutottakkal.” Emellett, ha az a kapacitás sem lenne elég, akkor nyissák meg a stadionokat. „A fűtött gyep is jobb, mint a fagyos aszfalt valahol Záhony környékén” – írta Jakab Péter.

Az érintett szállodaláncot a sajtó is megkeresete, a 444.hu kérdezte meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Nyrt-t, hogy az ország leggazdagabb embere és az egyik legnagyobb hazai szállodalánc tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felajánlott-e már segítséget a háború elől menekülők elhelyezésére. Hétfőn arról érdeklődtek az Opus Global Nyrt.-nél: a vállalat tervezi-e, hogy szállást ad az Ukrajnából érkező embereknek a Hunguest Hotels szállodáiban, illetve a Balatontourist mobilházaiban. „Amint konkrét igények fogalmazódnak meg a humanitárius segélynyújtással kapcsolatban, az OPUS GLOBAL Nyrt. kész haladéktalanul segíteni” – írta válaszul a cég. 

– Ám legyen – mondta erre Jakab Péter, a Jobbik elnöke és országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára feltöltött videóban – Tisztelt Mészáros Lőrinc úr, a Jobbik frakcióvezetőjeként, országgyűlési képviselőként ezúton hivatalosan is felkérem arra, hogy nyissa meg a szállodáit azok előtt, akiket Putyin elüldözött az otthonaikból. Legalább azokat a szállodákat, amelyeket közpénzből vásárolt. Azt hiszem, hogy ennek a feltételnek valamennyi megfelel – mondta a képviselő.

A háború eseményeiről szóló percről percre tudósításunkat ITT olvashatja.