Mételyező, ármánykodó, ferde gondolkodású tanárokról írt a fideszes polgármester

Mételyező, ármánykodó, ferde gondolkodású tanárokról írt a fideszes polgármester

Zólyomi Tamás, Etyek fideszes polgármestere a szentendrei Bercsényi utcában

Fotó: Zólyomi Tamás / Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából – írta Zólyomi Tamás, Etyek fideszes polgármestere az október 6-i városi ünnepség kapcsán a Facebook-oldalán. A hírekbe az utóbbi időben több botrányt okozó kijelentésével bekerülő városvezető az etyeki iskola tanárait minősítette így, mert azok nem mentek el a rendezvényre.

„Sajnos iskolánkban működnek olyan tanárok, akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandóak sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeinken. Ennél a ténynél már csak két rosszabb paraméter van, az egyik, hogy ezek a pedagógusok szövetkeztek az igazgató úr, azaz az intézmény vezetőjének ellátandó munkájának az ellehetetlenítésére és ezt politikai, ideológiai alapon teszik, ami törvénytelen, szabályellenes” – írta Zólyomi Tamás.

A posztot közlő Telex idézte egy helyi pedagógus reagálását is, aki szerint több szempontból is tévesek Zólyomi kijelentései. A nyílt levelét a Facebookon megosztó Vidra Gabriella egész egyszerűen nem érti, mit szeretne elérni a polgármester az üzenettel. Vidra megköszönte, hogy Zólyomi segített például az iskola épületének renoválásában, de arra kérte, hogy ne vigyen az intézménybe politikát. Leírta, hogy az iskola mindig részt vett a faluünnepeken – akkor is amikor már Zólyomi Tamás volt a polgármester. Itt kiemelte, hogy idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen. A pedagógus szerint nem politikai, hanem egészen más okok állnak a döntés mögött, de a polgármester valamiért erre nem volt kíváncsi. A nyílt levélben azt is elutasította, hogy a tantestület politikai alapon akarná ellehetetleníteni az iskolavezető munkáját. A nevelőtestület eddig sem titkolta, hogy a vezetés szakmai munkájával nem elégedettek. Emiatt az iskola összes munkaközösség-vezetője lemondott, de a tanárok továbbra is elvégeznek minden feladatot az iskolában, ami a gyerekek szempontjából fontos – írta. A Telex megkeresésére Vidra Gabriella fontosnak tartotta kiemelni, hogy a levelet a saját és nem az intézménye nevében tette közzé.

Címkék: Zólyomi Tamás, Etyek