Mfor: Tiborcz István 1,2 milliárd forint osztalékkal gazdagodott

Mfor: Tiborcz István 1,2 milliárd forint osztalékkal gazdagodott

Orbán Viktor miniszterelnök és veje, Tiborcz István pálinkát fogyasztanak demizsonból.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal 1,2 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje – derül ki az Mfor cikkéből.

Mint írták a cég beszámolójára hivatkozva, míg a 2019-es 4,8 milliárd forint adózott eredmény után legutóbb 2,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosnak, a 2020-as 1,2 milliárd forintos profitból 1,2 milliárd forint osztalékot hagytak jóvá a május 21-i közgyűlésen.

Mint a lap emlékeztetett, a BDPST idén nagyon aktív, a koronavírus-járvány idején új céget is indítottak Dorottya Residences Zrt. néven, ezt február 1-jén jegyezték be, székhelye a Pasaréti úton van, jegyzett tőkéje 7,2 millió forint. Egyébként Tiborcz István BDPST Zrt. nevű cégének már van BDPST-Serbia Zrt. és BDPST-Poland Zrt. névre hallgató társasága is, amelyekkel a szerb és a lengyel piacot hódítanák meg.