„Mi itt le vagyunk írva”

„Mi itt le vagyunk írva”

Vásárosnaményban a kórház kinyitásáért tüntettek (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kilencezres beregi város, Vásárosnamény kórházában március óta szünetel a fekvőbeteg-ellátás. A leállást a koronavírus-járványra hivatkozva rendelték el, de ezt a magyarázatot nem hiszik el sem a szombati tiltakozó megmozdulás szervezői, sem pedig a résztvevői. Még úgy sem, ha pár nappal a rendezvény bejelentését követően az intézet fenntartója közleményben jelentette ki, hogy szeptember elsejétől újra működni kezd a belgyógyászati és a krónikusosztály, ám a József által kitett táblán is hiányolt gyermekosztályról, a rehabilitációs, valamint a sürgősségi osztály újraindításáról nem volt szó.

(...)

Ágnes azt meséli a leállás kapcsán, hogy a dolgozók helyzete sem volt egyszerű: többüknek Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra kellett járniuk dolgozni, és „ott aztán nem úgy néznek rájuk”. (...) De természetesen nemcsak a dolgozóknak, hanem a betegeknek is utazniuk kellett Fehérgyarmatra.

(...)

Gyüre Csaba országgyűlési képviselő említette a beszédében, hogy legkeletibb megyénkben a legkevesebb a jövedelem, a nyugdíj. Szabolcsban épül a legkevesebb lakás, de a legnagyobb az elvándorlás, és a munkanélküliség, a KSH pedig legfrissebb kutatásában is újabb 20 százalékos lemaradást mutatott ki a bérek tekintetében az átlaghoz képest.

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang augusztus 7-én megjelent 2020/32. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/32. számban? Itt megnézheti!