Mi keresünk üzemeltetőt Orbán oligarcha barátjának hobbijához

Mi keresünk üzemeltetőt Orbán oligarcha barátjának hobbijához

Erdogan és kísérete Gül Baba türbéjében, a háttérben Semjén Zsolt és Orbán Viktor (Fotó: Török Elnöki Hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Üzemeltetőt és karbantartót keres a Gül baba türbéjének a Külgazdasági és Külügyminisztérium – szúrta ki a napi.hu.

A pályázónak megfelelő referenciával kell rendelkeznie: fel kell tudnia mutatni a megelőző három évben üzemeltetési és karbantartási munkákból összesen nettó 450 millió forintárbevételt. A közel ötezer négyzetméteres ingatlan jövőbeni üzemeltetőjének a következő feladatkörökben kell majd helytállnia: általános építőmesteri munkák, általános épületgépészeti tevékenységek (pl. fűtés, öntözők, konyhatechnológiai gépek karbantartása), elektromos rendszer karbantartása, klíma, légtechnikai rendszerek karbantartása, kertészeti munkák, takarítási feladatok, biztonsági rendszerekés felvonó karbantartása, vagyonvédelmi feladatok, gondnoki feladatok. 

Erdogan: egy szívesen látott iszlamista vezér Budapesten | Magyar Hang

Orbán Viktor egyre távolabb vinné az országot attól a korántsem tökéletes (érték)világtól, amelyhez az ország 1990-ben csatlakozott, illetve visszatért.

A Budapest II. kerület, Mecset utca 14. szám alatt lévő Gül Baba türbéjét október elején avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök. A felújítása 2016-ba indult, mintegy 2,5 milliárd forintba került, amihez Törökország hárommillió euróval (930 millió forinttal) járult hozzá (a kivitelező a ZÁÉV Zrt.volt).

Semmi sem állíthatja meg Orbán Viktor török barátját a Közvágóhídnál? | Magyar Hang

Iroda- és lakóparkkomplexumot épít a Közvágóhíd helyén Adnan Polat török üzletember, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja. A védett épületek jó részét lebontják.

A síremléket és a hozzá tartozó kertet a magyar kormány 2017 decemberében a külügyminisztérium vagyonkezelésébe adta, a működtetőjeként a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítványt jelölte meg. A kormány az alapítvány működését 2019-ben 695 millió forinttal, 2018-ban pedig 714 millióval támogatja. Az alapítvány kuratóriumának török és magyar tagjai 2018 februárjától: Adnan Polat, az Orbán Viktorral újabban egyre többet mutatkozó török oligarcha, valamint Suat Gokhan Karakus, Rahói Zsuzsanna, Szalai István és Bán-Czifra Gabriella.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.