„Miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól?”

„Miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól?”

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök (j) a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?” – ezt a kérdést tette fel Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap este a Facebook-oldalán a Fidesz kongresszusára reagálva.

„Orbán a mai Fidesz-kongresszuson 11 év kormányzás után már csak 10 évet kért ahhoz, hogy felszámolja a szegénységet, sőt, 10 év múlva szerinte már egyenesen a világ legjobbjai között leszünk. Vajon hányszor hallottuk már ezt a szöveget? És mi lett belőle?” – kérdezte Jakab Péter, a Jobbik elnöke, szintén a Facebookon. „A korrupcióban, szegénységben, adókban, kormányzati hazugságokban, hatalmi arroganciában már most is ott vagyunk az elsők között. Mindezt 11 év kétharmaddal és temérdek uniós pénzzel sikerült elérni” – tette hozzá.

Míg Orbán szerint a Fidesz a hűség szinonimája, szerinte valójában a parazitáé. „11 éve élősködnek a nemzeten. Ha erős a nemzet immunrendszere, jövőre kilöki magából a narancskórt. És akkor 10 év múlva valóban ott lehetünk Európa élvonalában. Nem szegénységben, hanem jólétben. Nem félelemben, hanem szabadságban. Nem korrupcióban, hanem tisztességben. Mi, jobbikosok, ellenzékiek, ezért dolgozunk.”