Milkovics Pál középen álló sajtóbirodalmat akar felépíteni

Milkovics Pál középen álló sajtóbirodalmat akar felépíteni

A 168 Óra című hetilap új főszerkesztővel megy tovább Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pesti Hírlap elindítását követően Milkovics Pál megszerezte a 168 Órát, kirúgta a főszerkesztőt, odavitte a Habony Árpád embereként számon tartott lokálos Keresztesi Pétert, de a Válasz Online-nak adott interjúban állította: nem Habony befolyása alatt tevékenykedik.

A cikkből az is kiderül, hogy Keresztesit jó szakembernek tartja, a főszerkesztőt pedig azért rúgta ki, mert az Orbán-család adventi képével – amelyen a miniszterelnök gyerekei is szerepelnek – illusztrált egy Orbánt támadó cikket. – Ha Gyurcsányról, Macronról vagy Kim Dzsongunról lett volna szó, akkor is így jártam volna el. Felőlem a miniszterelnököt lehet szidni, de gyerekeket nem lehet belekeverni – jegyezte meg.

A vállalkozó továbbra sem mondott le kutyás-cicás videókat sugárzó adó indításáról, mert annak csehországi változata nagy siker az idősek és a gyerekek körében.

Milkovics továbbra is úgy véli, megvalósítható kezdeti elképzelése, azaz a magyar sajtópiacon is meg lehet élni kormányzati bratyizás és olvasói támogatás nélkül egy ingyenes napilappal. Arról is beszélt, hogy májusra már komoly piaci hirdetőkkel számoltak, ami ugyan nem tette volna nyereségessé a vállalkozást, de igazolta volna a modell életképességét. Közbejött azonban a járvány, így a digitális térbe húzódtak vissza. Hamarosan azonban ismét napilapként működik tovább a Pesti Hírlap.

A jelentős veszteségek ellenére azért vannak még életben sajtótermékei, mert első lépésben társult a 168 Órát birtokló és a Klubrádióban kisebbségi tulajdonos Brit Médiával, illetve Köves Slomóval, akit nagyszerű partnernek tart, de hamarosan elválnak útjaik és Milkovics az irányítási jogot követően tulajdonjogot is kap majd a cégben. 

A hosszú ideje a médiában dolgozó üzletember nem tudja ugyan garantálni, hogy a 168 Óra két év múlva is él még, ha be kell azonban zárnia, az nem politikai okból történik, ha egyáltalán megtörténik, hanem azért mert „ elbaltázta” amit elkezdett. A mostanáig baloldali 168 Órát középre akarja húzni, mert hisz a klasszikus újságírásban és feleslegesnek tartja a jelenlegi bozótharcot. Vallja, hogy a multinacionális cégek azért nem hirdetnek egyes orgánumokban, mert azok nyíltan elkötelezik magukat valamelyik oldal mellett.

Az interjúból az is kiderül, hogy Milkovicsnak a 168 Óra, a Pesti Hírlap a és Neokohn megújításával kapcsolatos tervek mellett további akvizíciós tervei is vannak, bár tudja, hogy mindehhez nagy kockázatokat kell vállalni.