Milliárdokat kezelt, most kurtán-furcsán távozott Tállai bizalmasa

Milliárdokat kezelt, most kurtán-furcsán távozott Tállai bizalmasa

Orbán Viktor, Tállai András és Bocsi Anna (Fotó: Tállai András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő húzással zárta az óévet a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.: elengedte Bocsi Annát, az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető cég ügyvezetőjét, akit Tállai András fideszes országgyűlési képviselő – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke – régi bizalmasaként tartanak számon. A fejlemény azért is meglepő, mert miközben Bocsi Anna közel tíz évet dolgozott a klubnál, csupán egyetlen mondattal intézték el a távozását. Mindössze annyit közöltek, hogy „2019. december 31-vel megszűnt Bocsi Anna ügyvezetői megbízatása a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-nél, illetve a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesületnél is”. Ennél még a klubnál mindössze néhány hónapot töltő labdarúgókra is több szót vesztegettek korábban.

Ráadásul a labdarúgócsapat igen jól szerepel az NB I.-ben, a harmadik helyen fordul az együttes a két hét múlva kezdődő tavaszi szezonra. Ezért kérdés, hogy miért ez a meglepő váltás.

A Mezőkövesd befolyásos emberei közé sorolt Bocsi Anna kilenc éve dolgozott a Zsórynál különböző beosztásokban. Még a másodosztályban szerepelt a 16 ezer lakosú borsodi város futballcsapata, amikor a ma 46 éves Bocsi 2011 augusztusában előbb sportigazgatóként vállalt munkát a klubnál. Ám már előtte is a csapat körül sürgött – derül ki egy 2011-ben, a kinevezése után az Észak-Magyarország című napilapnak adott interjúból. Ebben úgy fogalmazott, hogy „eddig is dolgoztam az egyesületnél. Ha úgy tetszik társadalmi megbízatással, önszorgalomból. A szervezésből, a licensszel kapcsolatos ügyintézésből és a pénzügyek kezeléséből vettem ki a részem” – magyarázta. A kinevezéssel akkor nem intett búcsút a főállásának sem. Mint mondta, a mezőkövesdi polgármesteri hivatal önkormányzati, szolgáltatói és okmányirodájának vezetője volt. A cégadatbázis szerint aztán 2013 júniusában nevezték ki a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezetőjévé.

A taotámogatással is kitömött futballklubnak három kérdést küldtünk a távozása után: Milyen közelebbi oka van az ügyvezető távozásának?; Marasztalták-e a klubnál, vagy ő nem akarta folytatni a munkát?; Született-e már döntés az új ügyvezető személyéről? Ha igen, ki lett/lesz az új ügyvezető?

Azt közölték, hogy az „első két kérdése nem érinti a közéletet, így a harmadik kérdésére vonatkozóan tájékoztatjuk Önt tisztelettel. A Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezetői pozícióját 2019. december 31-ét megelőzően két személy látta el. 2020. január elsejétől pedig az ügyvezetői pozíciót egyedül tölti be Hagyacki József” – írták.

Épülnek az új stadionok, de a galád Google Mapsen sokszor még mindig a régit találjuk | Magyar Hang

Így néz ki a magyar NB I összes, valamint öt új létesítménnyel bíró NB II-es csapat stadionja jelenleg a digitális csúcstechnológia mindenhatójának a térképrendszerében.

Elértük telefonon Bocsi Annát is, ám ő nem kívánt válaszolni egyetlen kérdésünkre sem. Jelezte, a klub honlapján megjelent minden a távozásáról. Ennél többet nem kívánt mondani.

Bocsi Anna szerepvállalásával különben nem először foglalkozunk. A régi Magyar Nemzetben két részes cikksorozatban tártunk fel egy uniós pályázatokat érintő visszaélésgyanús ügyet. Ónod, Mályi, Hejőszalonta és a Mezőkövesdi Zsóry SE – amelynél szintén volt tisztsége Bocsi Annának – szinte szóról szóra megegyező pályázattal nyert az Európai Unió Terület- és településfejlesztési programjának (TOP) forrásaiból.

A volt ügyvezető akkor is bekerült a hírekbe, amikor a mezőkövesdi stadionban a fia, Wenczel Ádám által üzemeltetett büfében nyugtaadás nélkül értékesítették az üdítőket és a szeszes italokat. A 24.hu a helyszínen videót is készített. Mint írták, vettek sört, üdítőt, chipset, de a 10-12 termék közül egyet sem ütöttek be a gépbe. A nézőtéri elárusítóhelyen az is kiderült, hogy egyetlen néző fogyasztásáról sem adtak blokkot, a meccs alatt ugyanis nem volt bekapcsolva az adóhatósághoz bekötött pénztárgép. Ez azért lényeges, mert miközben az éppen Tállai András által vezetett NAV ellenőrei vasszigorral csapnak le a vendéglátóhelyekre, üzletekre, ha csak egyszer is elmulasztják a nyugtaadást.