Milliárdos céget bíznak a Szeged-Csanádi Egyházmegyére

Milliárdos céget bíznak a Szeged-Csanádi Egyházmegyére

Kiss-Rigó László (Fotó: Balogh Viktória)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milliárdos céget bíz az állam a Kiss-Rigó László vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyére, írta meg a Hvg.hu. Mindezt ráadásul ingyenesen, ami a szerdai Magyar Közlönyből derült ki.

A Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt. árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot, a vállalat pedig mintegy ezer főt foglalkoztat, akik közül hatszázan megváltozott munkaképességűek. A SZEFO Zrt. 1993 óta működik, a központja Szegeden van, hét településen pedig telephellyel rendelkezik. A kötöttárut nagyrészt Olaszországba exportálják, az adózott eredményük évek óta 10 és 20 millió forint között van.

Az állam azzal a feltétellel adja oda az egyháznak a vállalatot, hogy azt tizenöt évig csak miniszteri engedéllyel lehet továbbadni.

Az állami fonalfeldolgozó már két éve is szerepelt a hírekben, amikor kiderült, hogy részt vehet a Mészáros Lőrinc-érdekeltségbe tartozó 2Rule-mezek gyártásában. Mint akkor olvashattuk, nanoezüsttel kezelt alapanyagokat használnak fel a mezek varrásánál.

A fonalgyár és az egyházmegye egyébként már régebb óta kapcsolatban áll, az egyházi intézményben gondozottak közül többen is ott dolgoznak.

Kiss-Rigó egyházmegyéje építette állami pénzből tavaly a szegedi stadiont is, amelyben például azért lettek zöldek a székek, mert a Fidesz mellett nyíltan kampányoló püspök nagy Fradi-rajongó – teszi hozzá a Telex.hu.