Milliós büntetést kapott a vírustagadó Gődény György

Milliós büntetést kapott a vírustagadó Gődény György

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu információi szerint a BRFK a március 20-i Hősök terén tartott illegális tüntetés miatt összesen négymillió forint közigazgatási bírságot szabott ki három fővel szemben. Közöttük volt a fő hangadó Gődény György kamupárt-alapító, testépítő, gyógyszerész, akit korábban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt már előállított a rendőrség.

A három személy között Gődény valószínűleg egymillió forintos büntetést kapott, hiszen formálisan csak szervező volt. Egy társa azonban plusz egymilliós büntetést kapott a jogellenes gyűlés megtartása miatt.

A tüntetést a pandémia ellen hozott korlátozó intézkedések ellen szervezték a maszkviselés, az oltások és úgy általában minden mögött összeesküvést látó, megtéveszthető emberek számára. Közülük több száz ember ellen indítottak eljárást.

Ez Gődény harmadik pénzbüntetése egy hónap alatt. A korábbi pénzbüntetéseket sem fizette eddig be, és hatásosságuk is megkérdőjelezhető. Emellett eljárás folyik ellene az előző parlamenti választások előtt elkövetett, ajánlóívekkel kapcsolatos visszaélések (hamis aláírások) gyanúja, illetve a kampánytámogatások vissza nem fizetése miatt is.