Milyen stratégiák együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali pártok rendelkezésére?

Milyen stratégiák együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali pártok rendelkezésére?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetői számára tart munkavacsorát a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsorát a Karmelita kolostorban hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A sajtófőnök közleménye szerint arról tárgyaltak, hogy milyen stratégiák és együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali, keresztény, konzervatív pártok rendelkezésére a jelenlegi helyzetben, amikor az orosz-ukrán háború miatt világszerte, de legfőképpen Európában energiaválság, gazdasági visszaesés, infláció és a szankciós politika következményei sújtják az országokat.

Az eseményen részt vett Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke, Antonio Lopez-Isturiz főtitkár, Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, aki – Orbán Viktorhoz hasonlóan – a CDI egyik alelnöki tisztségét is betölti és Mario David korábbi EP-képviselő. Magyar részről a kormányfő mellett Orbán Balázs politikai igazgató, Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó is ott volt.

A miniszterelnök nem sokkal korábban a hét második felében Brüsszelben sorra kerülő európai uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt, mások mellett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével.

Címkék: Orbán Viktor