Minden függetlenségüktől megfosztják a kórházakat

Minden függetlenségüktől megfosztják a kórházakat

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ másnéven a Honvédkórház 2. sz. Podmaniczky utcai telephelye (Fotó: 12akd/Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava információi szerint a legtöbb esetben még idén megvonják az összes városi kórház pénzügyi önállóságát. Az integrációnak nevezett átalakítás során a kisebb városi kórházak gyakorlatilag minden gazdasági döntési joga átkerül a megyei, illetve a centrumkórházakhoz. Az átalakítás hatvannál több kórházat érint országszerte.

Az indoklás szerint ezzel leveszik az intézményműködtetés terhét a kórházigazgatókról, akik a felszabaduló idejüket a betegellátásra tudják fordítani. bár a járvány alatt már központosították a kórházak működését, de a városi kórházak bizonyos fokú gazdasági önállóságot élvezhettek. Most ezt szűntetik meg.

Budapesten majdnem minden kórházat a három centrumkórház (a Dél-Pesti, az Észak-Közép-Budai, illetve a Honvédkórház) alá rendelnek. Kimarad azonban a Szent Imre, az Uzsoki kórház, illetve a Semmelweis klinikák. 

Bár a lapnak egyetlen kórházigazgató sem mert névvel nyilatkozni, többen értetlenségüknek adtak hangot, mert szerintük a központosított rendszer nehézkesebb és drágább lesz, mint a mostani.

(via 444)

Címkék: kórházak