Minden generációt nyúztak valamivel

Minden generációt nyúztak valamivel

Rév Marcell (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi év egyik legsikeresebb, tinédzserekről szóló sorozata az amerikai Eufória volt. Kevés széria fogta meg mostanában ennyire pontosan a fiatalabb generáció helyzetét, problémáit és vágyait, gyötrődéseit, mindezt ráadásul rendkívül felkavaró, intenzív stílusban. Utóbbit jórészt a sorozat magyar operatőrének, Rév Marcellnek köszönhettük, akivel közösen hamarosan megkezdődik a második évad forgatása. Az ideje nagy részét Amerikában töltő Enyedi Ildikó új filmjében is dolgozó operatőrt Gothár Péter ügyéről és a mai fiatalokról is kérdeztük.

Részletek a Magyar Hang január 24-ei (2020/4.) számában megjelenő interjúból!

– A jellemző sztereotípia ma az okostelefon-használatra épül, a mai kamaszok gyakran megkapják, hogy ki se lehet venni a kezükből. Jogosan?
– Minden generációt nyúztak valamivel. Most épp az okostelefonnal, az előzőeket meg másokkal. Azért látni kell, hogy nemcsak a tinédzserek vannak a telefonjukba beletemetkezve, hanem az egész világon majdnem mindenki. Engem meg a zenével zaklattak, amit épp hallgattam. Nagy hiphop-rajongó voltam, az idősebb generáció pedig ezt akkoriban furcsának találta. Az okostelefonokkal is úgy van, mint minden technikai újítással: csomó problémát és lehetőséget hoznak magukkal.

(...)

Rég készült olyan felkavaró, kamaszokról szóló sorozat, mint az Eufória | Magyar Hang

– Gothár ügye meglepte?
– Meglepett, igen. De az még jobban, ahogy a politika felhasználta arra, hogy ennek kapcsán korlátozzon vagy ellehetetlenítsen alkotó közösségeket.

Az Eufória volt eddig a legnehezebb, legnagyszabásúbb munkája? Mi az Eufória hozadéka? Akadtak már nagy, külföldi ajánlatok, amelyeket elfogadott, esetleg elutasított? Milyennek látja a metoo körüli vitákat, a különböző zaklatási ügyeket? A feleségem története forgatásán is olyan világsztárokkal dolgozik együtt, mint Louis Garrel vagy Léa Seydoux. Mennyire lesznek ilyenkor jóban? Ha ideje nagy részét most Amerikában is tölti, aggódik azért, mit hoz a jövő filmek finanszírozása terén?

A teljes interjút keresse a Magyar Hang január 24-én megjelenő 2020/4. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/4. számban? Itt megnézheti!

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”