Minden ötödik szakdolgozó otthagyná az egészségügyet

Minden ötödik szakdolgozó otthagyná az egészségügyet

Fotó: Unsplash/Daan Stevens

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben fordult a belügyminiszterhez és az emberi erőforrások miniszteréhez a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), ismét felvetve a szakdolgozók régóta szükséges béremelésének kérdését. Mindeddig ugyanakkor nem érkezett érdemi válasz – számolt be róla a Telex.

A MESZK úgy látja, a tíznapos, két év alatt kivehető pótszabadság sem számít kellő mértékű ellentételezésnek, a szakdolgozók ennél többet érdemelnének.

A növekvő elégedetlenség láttán országos felmérést indított a kamara, a kérdőívet 9421 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki. Így kiderült, hogy a válaszadók 17,2 százaléka, azaz 1623 fő még ebben az évben, esetleg a közeljövőben tervezi az egészségügy otthagyását. A válaszadók 77,8 százaléka, azaz 7325 fő felhatalmazta a MESZK-et országos demonstráció megszervezésére, így hamarosan újabb tüntetés várható.