Minden választ adó képviselő megkapta az oltást

Minden választ adó képviselő megkapta az oltást

A Pfizer–BioNTech vakcinát fecskendőbe szívja az oltás előtt egy egészségügyi dolgozó a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a főváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. (Fotó:
MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu körbekérdezte a parlamenti frakciókat és a független képviselőket arról, hogy be vannak-e oltva, annak kapcsán, hogy Bencsik János olyan határozati javaslattal hozakodott elő, miszerint a képviselőknek is kötelezővé kéne tenni az oltást. Az eredmények szerint már most be van oltva szinte mindenki, a Jobbik ugyanakkor nem válaszolt.

A Fidesznél mindenki megkapta legalább az első két oltást, de a harmadik oltások felvétele is nagy ütemben halad. Hasonló a helyzet a Demokratikus Koalíciónál is: ott is mindenki megkapta az első két oltás, és most kapják a harmadikat.

Az MSZP-nél ugyanez az állapot: mind a 15 képviselő be van oltva, 11-en már harmadszor is, és a maradék képviselők is tervezik az ismétlőoltást. Az LMP hat képviselőjével ugyanez a helyzet.

Egyedül a Jobbik nem közölt adatokat a képviselői oltottságáról, a GDPR-ra, illetve az orvosi adatok minősített jellegére hivatkozva. A párt álláspontja szerint senkinek sem szabad kötelezővé tenni az oltást.