Mindenféle csapadék jöhet ma: a sima esőtől az ónos és havas esőn keresztül az ónos szintálásig és a havazásig

Mindenféle csapadék jöhet ma: a sima esőtől az ónos és havas esőn keresztül az ónos szintálásig és a havazásig

Forrás: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunántúlon a déli órákig kisüthet a nap, majd megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunától keletre réteg- és fátyolfelhőzetre számíthatunk.

Az északkeleti megyékben lesz a legkevesebb felhő, arrafelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Éjszaka az ország nyugati felében felhős marad az idő, de keleten, délkeleten már a késő esti óráktól csökken a ködös, rétegfelhős területek nagysága.

Elsősorban délutántól a Nyugat-Dunántúlon elszórtan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, az Alpokalja térségében elvétve havas eső, eső, néhol akár ónos eső sem kizárt. A ködös, rétegfelhős tájakon délelőtt néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás várható.

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő este a hőmérséklet általában -3 és 0, északkeleten -4, -7 fokig süllyed.

Címkék: időjárás