Miniszter vezeti a Fidesz EP-listáját

Miniszter vezeti a Fidesz EP-listáját

Trócsányi László igazságügyi miniszter az Igazságügyi Minisztérium (IM) munkatársai által összegyűjtött karácsonyi élelmiszeradományok átadásán a minisztérium épülete előtt 2018. december 19-én. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke vette át (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a Fidesz elnöksége és választmánya a párt Európai Parlamenti listájáról. A névsort Trócsányi László igazságügyi Miniszter vezeti – írja az Index. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Orbán Viktor Trócsányit szánja Navracsics Tibor utódjának az Európai Bizottságba, ugyanakkor a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást.

Így néz ki a Fidesz listája:

 1. Trócsányi László
 2. Szájer József
 3. Járóka Lívia
 4. Deutsch Tamás
 5. Gyürk András
 6. Gál Kinga
 7. Hölvényi György
 8. Győri Enikő
 9. Kósa Ádám
 10. Bocskor Andrea
 11. Deli Andor
 12. Hidvéghi Balázs
 13. Tóth Edina
 14. Kovács István
 15. Erdős Norbert
 16. Rákossy Balázs
 17. Schanda Tamás
 18. Faragó Csaba
 19. Király Nóra
 20. Ékes József
 21. Losonci Gergely

A jelenleg az EP-ben ülő Tőkés László és Schöpflin György nincs a listán.

Az Index forrásai szerint a Fidesznél 12-14 hellyel számolnak. Olyan híreket is hallottak, hogy Orbán Viktor a 60 százalékos listás eredményt tűzte ki célul, ami – az ellenzéki szereplés – függvényében akár 15 helyet is jelenthet.