Miniszteri biztos lett a Mediaworks vezérigazgatójából

Miniszteri biztos lett a Mediaworks vezérigazgatójából

Szabó László, a díjazott TEVA Magyarország Zrt. vezérigazgatója a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések ünnepélyes átadásán a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2013. augusztus 29-én (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyógyszeriparért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Palkovics László Szabó Lászlót, a Teva gyógyszeripari cég korábbi vezetőjét, Magyarország korábbi washingtoni nagykövetét, a kormányközeli médiaholding, a Mediaworks jelenlegi vezérigazgatóját. A kinevezésről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adott ki közleményt, amelyet az állami hírügynökség idézett. Eszerint Szabó László kinevezésére azért volt szükség, mert erősíteni kell a haza és nemzetközi piaci szereplők közti kapcsolatot és fejleszteni kell a „stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmenset is.

A kommüniké felidézi Szabó gyógyszeripari és diplomáciai múltját – a Teva volt vezetője, egykori washingtoni nagykövet, – amelynek kapcsán hangsúlyozzák: „így gyógyszeripari ágazati tapasztalatokkal és megfelelő diplomáciai gyakorlattal egyaránt rendelkezik”.

A közleményből ugyanakkor kimaradt, hogy Szabó László a propagandasajtó egyik legbefolyásosabb alakja, aki Mediaworks Hungary Zrt.-t tavaly április 15. óta vezeti vezérigazgatóként, valamint az igazgatóság elnökeként. A pozícióban Liszkay Gábort váltotta.

Az ITM közleménye hangsúlyozza, hogy Magyarország korábban vezető gyógyszerexportőr volt, a kormány pedig „számos lépést tett az elmúlt évben a magyar egészségipar, ezen belül a gyógyszeripar erősítése érdekében”. Ezek közül kiemelik, hogy megkezdődött a debreceni vakcinagyár építése, valamint számos kutatási projekt is.