Mintegy 5000 napközis Erzsébet-tábor lesz idén

Mintegy 5000 napközis Erzsébet-tábor lesz idén

A zánkai Erzsébet-tábor bejárata (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy 5000 napközis Erzsébet-tábor lesz a nyáron, amelyeken csaknem 80 ezer gyermek vehet részt – mondta Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke szombat este az M1 csatornán. (MTI)

Az elnök elmondta, idén a koronavírus-járvány miatt az ottalvós táborok elmaradnak, viszont a napközis táborok létszámát megnövelték, így minden eddiginél több gyermek vehet részt ezeken júliusban és augusztusban.

Hozzátette, a táborok magas számára az is egy magyarázat, hogy az idén csak 20 fős táborokat engedélyeztek. Ugyanakkor szigorúbb higiéniai szabályokat vezettek be, amelyek betartását ellenőrzik.

Elmondta azt is, a táborokat az iskolák szervezik, amihez az alapítvány a hátteret és a forrást biztosítja. A táborok tematikusak lesznek, „gyermekmegőrzőt” az alapítvány nem támogat, fontos kritérium, hogy legalább egy kirándulást is szervezzenek a táborokban egy hét alatt.

Hornyák Tibor a zánkai tábor felújításával kapcsolatban elmondta, hogy a 180 hektár területű létesítmény minden épületét renoválják, megnövelik a befogadóképességet, így már 3400 gyermeket fogadhat majd a munkálatok után. Homokkal borított Balaton part, színházterem, sportcsarnok és szabadtéri játékok várják majd Zánkán a gyerekeket – részletezte az elnök.

Offshore-ba hajló céggel bőkezű az Erzsébet-alapítvány | Magyar Hang

Noha elmarad a Fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítása - csak a zánkai tábort renoválják -, a felújítás tervezésére, a lebonyolítására és tanácsadásra szerződött, offshore-gyökerű DVM Design Kft. mégis a vállaltnál 68 millió forinttal drágábban dolgozik a táborokat tulajdonló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány számára - derítette ki lapunk. Erről a közbeszerzési iratok egyike tanúskodik.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast a mentális egészségről – Pettik Ágival