Mirkóczki az egri belviszályról: a kilépők csúnyán becsapták a választókat

Mirkóczki az egri belviszályról: a kilépők csúnyán becsapták a választókat

Mirkóczki Ádám (Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nagyon csúnyán becsapta az egri választókat” Mirkóczki Ádám polgármester szerint az egri közgyűlésben eddig többséget adó, ellenzéki politikusokból álló frakciónak hátat fordító két képviselő.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy elolvadt Mirkóczki Ádám polgármester közgyűlési többsége Egerben, miután az eddig közgyűlési többséget adó „Egységben a városért”-frakcióból kilépett két képviselő. A volt LMP-s Komlósi Csaba és a momentumos Keresztes Zoltán a közleményük alapján nem találták a közös hangot Mirkóczki Ádámmal, vezetési stílusa és az ennek következtében hozott döntései miatt fordítottak hátat a frakciónak.

A polgármester az MTI beszámolója szerint az állami televíziónak visszautasította az olyan vádakat, miszerint egyszemélyes döntéshozatalt vezetett be. Mint mondta, ezek „jogosak lehettek vagy jogosak lehettek volna” április-májusban, amikor a különleges jogrend idején valóban egy személyben hozott döntéseket. Szavai szerint a nyár végén alaposan átbeszélték „a vélt vagy valós sérelmeket”. – Azóta minden egyes előterjesztés az előzetesen a frakció által megbeszélt (...) álláspont szerint zajlott – fűzte hozzá Mirkóczki Ádám.

A polgármester úgy értékelt, hogy a kilépők nagyon csúnyán becsapták a választókat, mert nem a Momentum kapott mandátumot a tavaly októberi önkormányzati választáson, hanem azt a programot szavazták meg az egriek, amelyiket „száz százalékban” ő írt.