A fideszes jelölt győzött a miskolci időközin

A fideszes jelölt győzött a miskolci időközin

A fideszes Barta Gábor győzött Miskolcon (Forrás: Barta Gábor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz jelöltje győzött Miskolcon, a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – ezt Barta Gábor maga jelentette be a Facebook oldalán. Egyúttal megköszönte a bizalmat.

A borsodi megyeszékhely egyik körzetében amiatt kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben ott győztes DK-s Hegedűs Andrea listán bejutott az Országgyűlésbe és lemondott önkormányzati mandátumáról. Posztjáért a kormánypártok jelöltje mellett az ellenzék színeiben Sebe-Gazdig Judit mérette meg magát, aki Facebook oldalán már gratulált is a nyertesnek.

A valasztas.hu-n elérhető adatok szerint a fideszes Barta Gábor 838 voksot szerzett, ez több mint 56 százalékot jelent. Ellenzéki vetélytársa 638 szavazatot kapott, ez csaknem 43 százalék.

Ugyancsak vasárnap Újpesten is tartottak időközi önkormányzati választást, miután az addigi alpolgármester, az LMP-s Kanász-Nagy Máté az Országgyűlésbe is bekerült és lemondott a mandátumáról. A főváros IV. kerületében szoros meccsen az LMP-s Maholányi Zsolt nyert a fideszes Jókay Attilával szemben.