MLSZ: Szivárványszínű zászlót is be lehetett vinni a holland–cseh meccsre

MLSZ: Szivárványszínű zászlót is be lehetett vinni a holland–cseh meccsre

Szivárványos zászlót tartó holland szurkoló a 2021. június 27-én a budapesti Puskás Arénában megrendezett Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőn (Fotó: MLSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt üzente: ha valakinek nem engedték, hogy bevigye a zászlót, az forduljon hozzájuk.

– A szivárványos zászlók stadionba történő bevitelére (amennyiben az adott zászló a pályarendszabályokban meghatározottakkal nem ütközött) az Európa-bajnokság mind a négy budapesti mérkőzésén lehetőség volt. Semmi sem tiltotta ezen zászlók stadionba történő bevitelét – közölte a Magyar Hang megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A szervezet csatolt is két fényképet, amelyeken szivárványszínű zászlóval láthatók a holland szurkolók.

– Amennyiben bárkitől megtagadták szivárványos zászló stadionba történő bevitelét, kérjük forduljon az MLSZ-hez! – tették hozzá.

Több holland lap is arról számolt be vasárnap délután, hogy kitiltották a szivárványszínű zászlókat a Puskás Arénából és a szurkolói zónából a Hősök terénél. Sok drukker ugyanis szivárványszínű zászlókkal érkezett a tegnapi Hollandia–Csehország-meccs helyszínére, hogy így tiltakozzon a kormány meleg közösségeket a pedofíliával összemosó törvénycsomagja ellen, amely megtiltotta többek közt a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és bemutatását.

Az európai szövetség, az UEFA Twitteren reagált, posztjukban tagadták, hogy nem engednének be szivárványszínű zászlókat. Azt írták, a helyi hatóságok dönthetnek a házirendről, de az UEFA minden ilyen szimbólumot üdvözöl.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt