Módosítanának a Fudanról szóló előterjesztésen

Módosítanának a Fudanról szóló előterjesztésen

A Fudan tervezett kampuszára vezető, átnevezett utak (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változtatást kezdeményezett az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról szóló előterjesztésen. Az MTI beszámolója szerint rögzítenék a szövegben, hogy a kormány legkésőbb jövő év végéig – konkrétan 2022. december 31-ig – beszámol a parlamentnek az intézmény létrehozásával kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.

A Fudan tervezett budapesti kampusza körüli viták már egy ideje középpontban vannak, habár Fürjes Balázs korábban azt mondta, hogy ebben a parlamenti ciklusban egyetlen kapavágás sem lesz. Szombaton mindenesetre több ezren tüntettek Budapesten a kínai intézmény ellen és a Diákváros mellett. A demonstráció másnapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt, a kormány támogatja, hogy ha meglesznek a tervek, a budapestiek népszavazáson dönthessék el, akarják-e a Fudan kampuszát.