Molnár Áron: A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást

Molnár Áron: A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást

Molnár Áron, a noÁr alapítója (Fotó: noÁr / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszautasította Hoppál Péter kulturális államtitkár szavait Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója. A politikus ugyanis arról beszélt a Pesti Srácok Polbeat című műsorában: „Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy noÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel”.

Molnár Áron viszont a Népszavának leszögezte: „noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást. Hoppál Péter állítása valótlan, aminek meg lesznek a jogi következményei, helyreigazítást fogunk kérni és ha kell, megyünk tovább!”.

A kérdésre, hogy miből finanszírozzák a mozgalmat, Molnár úgy felelt: két éve egy nonprofit szervezetként működnek, mikroadományokból és civil emberek támogatásaiból működnek, ezen felül az államtól független pályázatokon indulnak el. – Nagyon remélem, hogy a kulturális államtitkár hatására még többen csatlakoznak hozzánk támogatóként. Hiszen ekkora médiavisszhangot soha nem kapott az, hogy az államtól független szervezet vagyunk, soha ekkora figyelem nem irányult a támogatási rendszerünkre. Tiszta szívemből köszönöm Péternek, hogy ennek ekkora felületet adott – mondta.

És hogy a noÁr milyen anarchistákat támogatott eddig? „A legbrutálisabbakat. Csak hogy párat említsek. A Tanítanék Mozgalmat, akik évek óta állnak ki az oktatás szabadsága mellett. A Fridays for future csapatát, akik a klíma- és ökológiai katasztrófára hívják fel a figyelmet, az Oltalom Karitatív Egyesületet, akik az állam helyett segítik a mélyszegénységben élő, hajléktalan embereket és gyermekeiket”. 

Később Molnár arról is beszélt: „kijelölték a Fidesz kulturális irányát. Engem ez hidegen hagy, mert avítt és korlátolt. Én a progresszív, friss, kompromisszum nélküli művészetben hiszek”.