Molnár Gyula az Atv-ben: Akart a fene DK-s lenni

Molnár Gyula az Atv-ben: Akart a fene DK-s lenni

Molnár Gyula MSZP-s képviselõ felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akart a fene DK-s lenni – idézi a 24.hu cikke Molnár Gyulának, az MSZP volt elnökének az Atv Egyenes Beszéd című műsorában elhangzott szavait. Ismert, hogy a politikus szocialista párttagságát arra hivatkozva függesztették fel, hogy Molnár jelezte, ha 2022-ben ismét ő nyeri a XI. kerületi központú választókörzetét, a DK frakciójába ül majd be.

Az egykori szocialista pártelnök arról is beszélt, hogy ez nem az ő kérése volt, illetve hogy nem igaz, amit az MSZP elnöke, Tóth Bertalan állít, vagyis, hogy ő szeretett volna átmenni a DK-ba. Molnár szerint Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak. Ez annak ellentételezése volt, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen. Ezért érte meglepetésként, hogy felfüggesztették a tagságát az MSZP-ben, továbbá hangsúlyozta, nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben.

Hasonló konfliktus alakult ki Pécsett is, ahol az MSZP azt követően farolt ki Szakács László szocialista politikus mögül, hogy kiderült, a DK támogatja őt. Az érthetetlen döntés egyben azt is jelenti, ha a szocialisták nem Szakácsot, akkor csak az LMP-s Keresztes László Lórántot támogatják az ellenzéki előválasztáson.