Momentum: ‘56. október 23-án a legkülönfélébb emberek találtak egymásra a kommunizmus hazugságainak elutasításában

Momentum: ‘56. október 23-án a legkülönfélébb emberek találtak egymásra a kommunizmus hazugságainak elutasításában

Gelencsér Ferenc (Forrás: Gelencsér Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ünnepi beszédet tett közzé a Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, 1956-ra emlékezve. A pártelnök kiemelte: ‘56. október 23-án a legkülönfélébb emberek találtak egymásra a kommunizmus hazugságainak elutasításában és ez alapjaiban rendítette meg az akkori diktatúrát.

„Fiatalok és idősek, budapestiek és vidékiek, férfiak és nők, munkások és értelmiségiek, konzervatívok, liberálisok és az önbecsapással leszámolni képes korábbi hívei a rendszernek együtt vallották akkor már: elég a hazugságokból, ideje kimondani az igazságot!” – mondta a videóban Gelencsér. A Momentum vezetője szerint az akkori diktatúra külföldi ügynököknek állította be a forradalmárokat, pedig ők csak azokért az értékekért harcoltak, amik sajnos ma is hiányoznak: szabad oktatás, szabad egyetem, szabad sajtó, szabad választások.

„Most őket ünnepeljük, és azt, hogy kimondták az igazságot, akkor amikor tilos volt. Legyen ez intő jel a hatalom mai birtokosainak is. Az igazságot el lehet leplezni ideig óráig, de az igazság iránti vágyat sosem lehet legyőzni.” – zárta beszédét Gelencsér Ferenc.