Momentum: Kövér Lászlóék nem árulták el, mikor tárgyalja a parlament a státusztörvényt

Momentum: Kövér Lászlóék nem árulták el, mikor tárgyalja a parlament a státusztörvényt

Matricákkal is tiltakoznak az oktatás állapota miatt és a státusztörvény ellen. (Fotó: R. Kiss Kornélia / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hajlandó választ adni a kormány, hogy mikor kerül a parlament elé a státusztörvény és a kastélytörvény – számolt be róla Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese közösségi oldalán csütörtökön.

Mint írta, most ért véget a Házbizottság, amely minden ülés előtt előkészíti a parlamenti napokat. Itt van lehetőség kérdezni a kormányt és a házelnököt a napirendről. – A héten érdekes dolog történt, két rendkívül vitatott törvény – a státusztörvény, amely a tanárok jogait csorbítaná és a kastélytörvény, amely gyönyörű, felújított, magyar kastélyokat adna ingyen magánkézbe – feltöltésre került a parlament honlapjára, amely mindig azt jelzi, hogy napirendre kerül az adott törvény. Ezúttal nem ez történt, se a státusztörvény, se a kastélytörvény nem került napirendre. Erre rá is kérdeztem a házbizottságon, hogy mikor fog tárgyalni ezekről a parlament, de nem kaptam egyértelmű választ – állította a politikus.

Arra is kitért, „gyanús, hogy kivételes eljárással akarják ezeket a törvényeket behozni”, amely azt jelenti, hogy 24 óra alatt szavazna róla a parlament, pont mint a katatörvényről.

A státusztörvényt kedden nyújtották be a parlament elé.