Momentumos képviselő: A kispesti DK-s alpolgármester hagyta jóvá Kránitz Krisztián jutalmát

Momentumos képviselő: A kispesti DK-s alpolgármester hagyta jóvá Kránitz Krisztián jutalmát

Paróczai Anikó (Fotó: Paróczai Anikó Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kispest vagyongazdálkodási portfólióját felügyelő alpolgármestere, a DK-s Kertész Csaba hagyta jóvá azt, hogy a korrupciógyanús felvételeken emlegetett, az önkormányzat (azóta már megszűnt) vagyonkezelőjét vezető Kránitz Krisztián tavaly év végén jutalmat vihessen haza – jelentette be közösségi oldalán Paróczai Anikó, a Momentum helyi önkormányzati képviselője. Azt is a képviselő jelezte korábban: ez a jutalom Kránitz egy havi fizetésének felelt meg, vagyis valamivel több mint bruttó egymillió forint volt.

https://www.facebook.com/paroczai/posts/3741395985975606

Kránitz neve azt követően került a figyelem középpontjába, hogy még a 2019-es önkormányzati választások hajrájában a kispesti szocialista vezetésre nézve kellemetlen hang-, illetve videófelvételek kerültek napvilágra.

Azokon ugyanis az akkor még szocialista, azóta a pártból kizárt Lackner Csaba önkormányzati képviselő – vagy egy rá kísértetiesen hasonlító személy, ugyanis Lackner szerint nem ő van a felvételeken – egy fehér port tartalmazó kis zacskót lóbálva beszél helyi korrupciógyanús ügyekről. Ezekben Gajda Péter szocialista polgármesterre is tesz utalást (aki tagadja, hogy bármiféle korrupciós ügyhöz köze lenne), illetve Kránitz Krisztiánra is, aki akkoriban a kispesti vagyonkezelő vezetője volt, és szintén ártatlannak vallotta magát. Azóta a Kránitz által vezetett vagyonkezelő megszűnt, ám az annak a feladatait átvevő Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) továbbra is alkalmazza őt.

Kránitz egyébként korábban nem tüntetett fel egy spanyol ingatlant a vagyonnyilatkozatában, ám miután erről videót készített Paróczai Anikó, feljelentette a politikust becsületsértés és személyes adatokkal való visszaélés miatt. Emiatt Paróczait tavaly még rabosították is.