Most egy momentumos igazolt át a DK-ba

Most egy momentumos igazolt át a DK-ba

Bodrozsán Alexandra (Forrás: Bodrozsán Alexandra/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilép a Momentumból és csatlakozott a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő – ezt a DK és maga az érintett is megerősítette.

Bodrozsán Alexandra már 2018-ban is elindult az országgyűlési választásokon a kecskeméti egyéni körzetben a Momentum színeiben, azonban alig több mint 3 százalékot sikerült szereznie. Egy évvel később, a 2019-es önkormányzati választáson ugyancsak megmérette magát, akkor már be is jutott a kecskeméti képviselő-testületbe. Az önkormányzati munka mellett a 2022-es parlamenti voksoláson is újra elindult az ellenzéki szövetség jelöltjeként ugyanott, ám 34 százalékkal csak a második lett a fideszes Szeberényi Gyula mögött.

A politikus kedden délelőtt a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy csaknem hat év közös munka után elbúcsúzik a Momentumtól. – Önkormányzati képviselőként szívügyem és hivatásom is egyben a kecskemétiek érdekeinek eredményes és hatékony képviselete. Ehhez egy olyan szövetségesre leltem, aki biztosítja a szervezeti és szakmai támogatást a további fejlődéshez, és a helyi építkezéshez – indokolta döntését, hozzátéve, hogy továbbra is elszántan küzd az európai értékekért, de ezt a munkát mostantól a Demokratikus Koalíció közösségében folytatja.

A DK megfogalmazása szerint Bodrozsán Alexandra bizonyította, hogy az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenfele, ezért büszkék rá, „hogy egy igazságtalanságot nem tűrő, erős nővel bővült azok tábora, akik szerint az Európai Magyarország jelenti az egyetlen kiutat az Orbán-rendszerből”.

A Demokratikus Koalíció szerint tehát „nem ért véget a Demokratikus Koalíció felé irányuló átlépési hullám”. Az elmúlt időszakban valóban többen csatlakoztak Gyurcsány Ferencékhez, legutóbb például Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő, aki kilépett addigi pártjából, a Jobbikból és a DK frakciójába ült be. Hasonló útra lépett Szücs Balázs, a VII. kerület párbeszédes alpolgármestere, aki szintén a Demokratikus Koalíciót választotta, csakúgy mint Újpest polgármestere, hiszen Déri Tibor ugyancsak otthagyta pártját, a Momentumot és a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozott.