Mostantól fideszes médiavállalat kezeli a freemailes felhasználók adatait

Mostantól fideszes médiavállalat kezeli a freemailes felhasználók adatait

A Freemail kezdőoldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, az ellenzéki pártok (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik) budapesti XII. kerületi önkormányzati képviselője tette közzé egy közösségi médiás bejegyzésében, hogy levelet kapott a Freemail eddigi üzemeltetőjétől, miszerint változás történt az ingyenes levelezőrendszer tulajdonosának és üzemeltetőjének személyében.

Ennek megfelelően nemcsak, hogy mostantól a kormánypártokhoz közelálló médiakonglomerátum, a Mediaworks fogja kezelni a Freemail-ügyfelek adatait, de átadásra kerülhetnek a felhasználóknak az eddig a Freemail által tárolt adatai is. A korábbi adatok átadásáról feltételes módban fogalmaz a Vágó Istvánhoz is eljuttatott üzenet, amelyben hozzáteszik, hogy ezek átadása a „tranzakció által indokolt mértékben” történik meg.

Az egykori kvízmester posztja alatt több hozzászóló is jelezte, hogy ő is kapott ilyen tartalmú értesítést az ingyenes levélfióktól.

Mivel a Vágóhoz is eljuttatott levél úgy fogalmaz, hogy a Freemail által tárolt személyes adatok átadására 2022. október 1-től van módja az eddigi üzemeltetőnek a fideszes médiacég számára, megkérdeztük a XII. kerületi politikustól, hogy mikor kapta a szóban forgó levelet. Vágó István úgy nyilatkozott a Magyar Hangnak, hogy október 3-án délelőtt kapta az értesítést. Ezek szerint két, két és fél napig a felhasználó értesítése nélkül adhatták át a személyes adatait a kormánypárti médiavállalatnak.