MSZP: A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés

MSZP: A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés

Komjáthi Imre (Fotó: MSZP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP szerint mindenkinek jár a tisztes megélhetés, ezért május 1-jén, a dolgozók, munkások ünnepén az őket érintő legfontosabb problémáról, az alacsony bérekről kell beszélni - mondta a szocialisták elnökhelyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre kifejtette, a tisztességes megélhetés érdekében kezdeményezték a minimálbér adómentessé tételét, amivel akár évi 300 ezer forinttal is többet vihetnének haza az érintettek. "A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés" - fogalmazott.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, ennek érdekében az alacsony fizetések terheit is mérsékelnék: 321 ezer forintos bruttó bérig adójóváírást biztosítanának a dolgozóknak. Ez az intézkedés 2,3 millió embernek nyújtana segítséget, a pontos bérnövekedést pedig mindenki megnézheti maga az MSZP honlapján elérhető bérkalkulátor segítségével - fejtette ki Komjáthi Imre.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, szerintük nincs rendben, hogy a "Fidesz letört azoknak a kenyeréből, akik éhesek és teletömte azoknak a hasát, akik jóllakottak". Változásra ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti a garanciát - tette hozzá. (MTI)

Címkék: MSZP, Komjáthi Imre