MSZP-s belharc: Tüttő Kata kijelentette, Mesterházy Attilával nem dolgozna együtt

MSZP-s belharc: Tüttő Kata kijelentette, Mesterházy Attilával nem dolgozna együtt

Tüttő Kata Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüttő Kata inkább nem vállal szerepet az MSZP elnökségében, ha Mesterházy Attila lesz az egyik társelnök.

 – A közösségem bárhogy dönthet, de elég határozottan mondom, nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával. Ha őt választják a küldöttek társelnöknek, akkor én minden jelöltségemtől vissza fogok lépni – erről beszélt az MSZP-s főpolgármester-helyettes Tüttő Kata a Klikktv-nek szerdán a párt közelgő tisztújítása kapcsán. Az eseményen ugyanis úgy tűnik, lesz verseny. Bár a legbiztosabb befutónak a jelenleg is a pártot vezető Tóth Bertalan, illetve a vele együtt kampányoló Kunhalmi Ágnes tűnik a társelnöki posztra, de bejelentkezett a férfi posztra a pártban még befolyásosnak számító Mesterházy Attila volt pártelnök is, illetve egy országosan kevéssé ismert, harmadik kerületi politikusuk is, Őri László. Sőt: a 168 óra szerint a női tisztségért Havas Szófia is megméretteti magát.

A tisztújításon maga Tüttő Kata is indul az alelnöki tisztségért, illetve az országos elnökségi tagságért, így ezekkel kapcsolatos jelöltségeiről mond le, ha Mesterházy lenne a társelnök. Tüttő ezt azzal is indokolta: a fideszes Budai Gyula is kiállt Mesterházy mellett. Budai valóban arról posztolt szerdán, „a baloldali moralitás és a normalitás utolsó embere: Mesterházy Attila”. A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban arról is írt, szerinte az MSZP jelenlegi vezetése amiatt oszlatta fel a szocialisták Pest megyei szervezetét a napokban, mert ők Mesterházyt támogatták és ez a megye adja a kongresszusi delegáltak 10 százalékát.

Tüttő viszont a Pest megyei szervezetről azt mondta,  „ennek a szervezetnek a vezetője és néhány tagja a bántalmazó szerepét töltötték be, és olyan közösségellenes magatartást valósítottak meg az elmúlt években, amiért ennek nem most, hanem sokkal korábban kellett volna véget vetni”. Budai megszólalását pedig úgy értékelte, olyat még nem nagyon láttak, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közösségének ügyeibe, de ez történik most, ráadásul a Fidesz médiumai is szurkolnak Mesterházynak.

A szocialisták tisztújító kongresszusa szeptember 19-én lesz.