MSZP-tisztújítás: Nemény András reagált Ujhelyi István visszalépésére

MSZP-tisztújítás: Nemény András reagált Ujhelyi István visszalépésére

Fotó: Nemény András Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nagy szükségét látom egy modern, tartalmában és szervezeti struktúrájában is a mai kor kihívásaira hatékonyan reagáló szociáldemokrata párt létének. Olyannak amelyik az öncélú kritizáláson túl, igazi alternatívát mutat a mai hatalomnak, de nemzeti sorskérdésekben akár együttműködni is képes. Ennek megteremtésében, ha vannak hozzá partnerek, szívesen vállalok munkát, feladatot. Hogy pontosan mit, abban Szombathely városáért érzett felelősségem is meghatározó lesz – írta ki Facebook-oldalára Nemény András, Szombathely polgármestere.

Az MSZP-s politikus azt követően szólalt meg, hogy Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője bejelentette, hogy mégsem indul a tisztújításon a párt társelnöki tisztségéért. Lépését azzal indokolta, hogy pártjának nem apró javításokra, hanem átfogó átalakításra van szüksége. Ujhelyi közölte továbbá, hogy döntésével utat kíván engedni Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, hogy Nemény legyen az MSZP társelnöke.

Nemény a Nyugatnak nyilatkozott, de mondandóját közösségi oldalán is közzétette. Mint közölte, tudja, hogy az MSZP-ben sokan szívesen látnák őt vezetői pozícióban. Korábban megígérte Ujhelyinek, hogyha társelnöki ambíciói lesznek, akkor először neki szól majd, de ezt mindeddig nem jelezte.

Az MSZP-ben a pártot két társelnök vezeti, akiket a tisztújításon választanak meg. A tisztségre jelentkezni kell, tehát az nem fordulhat elő, hogy megválasszák azt, aki nem jelöltette magát a posztra.