Azt is megfigyelik az MTVA-nál, hogy mire kattintanak a dolgozók

Azt is megfigyelik az MTVA-nál, hogy mire kattintanak a dolgozók

Tüntetés az MTVA épülete előtt 2022. november 4-én (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MTVA gépein ellenőrizni fogják, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol, mennyi időt töltenek el – tudta meg az rtl.hu

150 millió forint plusz áfa (bruttó 190,5 millió) forint értékben kötött szerződést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium egy aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére. A közbeszerzési dokumentumok szerint minderre „a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése” miatt van szükség. A fejlesztés végterméke „egy, az MTVA alkalmazottjainak a munkáltató által biztosított eszközökön, Windows környezetben futó alkalmazás”. Az új rendszernek képesnek kell lennie legalább a következő aktivitások észlelésére és annak mérésére: egérmozgatás, felhasználó által használt alkalmazások észlelése és azok aktív használati idejének naplózása, napi hálózati adatforgalom mérése, megnyitott weboldalak és azokon eltöltött idő logolása, offline időszakok detektálása. A felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői emailriportokat generál. 

Az rtl.hu szerette volna megtudni, hogy milyen tapasztalatok alapján döntött úgy az állami média, hogy ekkora összeget szán az aktivitást mérő alkalmazásra, hogy mérlegelték-e a jelenlegi gazdasági helyzetben a beruházás létjogosultságát, illetve hogy erről egyeztettek-e munkavállalóikkal, de levelükre nem érkezett válasz.

A szerződés időtartama annak aláírásától – június közepétől – számított 180 naptári nap. A közös ajánlattevőket Balásy Bulcsú (Balásy Gyula féltestvére) és érdekeltsége, a Fornax ICT Kft. képviselte a szerződés megkötésekor.

Címkék: MTVA