Műtétek maradtak el a balesetin, mert nincs elég műtőssegéd

Műtétek maradtak el a balesetin, mert nincs elég műtőssegéd

Műtét közben Illusztráció: Pixabay.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érsebészeti műtétek maradtak el kedden a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, mert nincs elég műtőssegéd a beavatkozásokhoz. A 168 Óra információi szerint az első beteget még betolták a műtőbe, majd beavatkozás nélkül kivitték onnan, a következő embert viszont már be sem vitték.

Az egyik beteg hozzátartozójának egy ápoló annyit mondott, hogy nem tudják elvégezni az aznapi operációkat, és szerda reggel érdeklődjön, akkor kiderül, hogy aznap lesz-e műtét. Megkérdezte, hogy ennek mi az oka, nincs-e orvos vagy műszer, amire az ápoló azt felelte, hogy a műtőssegédek egymás után mondanak fel.

Kunetz Zsombor, az intézmény korábbi orvosa a lapnak elmondta, az a baj, ha nincsen műtőssegéd, akkor nem csak az érsebészetet nem tudják ellátni. A műtőssegédek többnyire nem területek szerint dolgoznak, nekik többféle sebészetet ki kell tudni szolgálniuk. A Fiumei úti intézményben van például gyermektraumatológia, idegsebészet, általános érsebészet, ezért ha tartósan nincs elég műtőssegéd az intézetben, az akadályozza ezen osztályok működését is. Vagyis más műtéteket is leállíthatnak, nem csak az érsebészeti beavatkozásokat, hanem akár akut baleseti ellátásokat is.

Az elmúlt időszakban nem ez az első egészségügyi intézmény, ahol valamilyen ellátás szünetel vagy akadozik. A napokban az RTL Híradó nyomán mi is beszámoltunk arról, hogy felmondott az összes betegszállító a Hatvani Albert Schweitzer Kórházban, miután nagyon alacsony bérért kellett rengeteg munkát végezniük. Néhány héttel korábban azt is megírta a 24.hu, hogy közel kétmilliárd forintért keres szakembereket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, többek között kardiológust, érsebészt, mellkassebészt és sebészeti ügyeletes szakorvost.

Minden betegszállító felmondott a hatvani kórházban | Magyar Hang

Felmondott az összes betegszállító a Hatvani Albert Schweitzer Kórházban, miután nagyon alacsony bérért kellett rengeteg munkát végezniük - közölte az RTL Híradó. Februárban például a létszámhiányból is fakadóan 310 órákat kellett vállalniuk, mindezt nagyjából nettó százezer forintért. Így természetesen pluszmunkákat is kellett vinniük, hogy fenn tudják tartani magukat.