„Nagy az érdeklődés” a gyerekek oltása iránt

„Nagy az érdeklődés” a gyerekek oltása iránt

Beoltanak egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal Miskolcon 2021. december 16-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy az érdeklődés az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltása iránt – közölte az első napok tapasztalatairól beszámolva a Budai Gyermekkórház főorvosa csütörtökön az M1 Híradóban. Az MTI beszámolója szerint Madarasi Anna az első oltási napot sikeresnek nevezte, mindenki fegyelmezett volt – mondta –, és tartották az időpontokat is.

Az oltás beadása után a 15 perces megfigyelés alatt senkinél nem alakult ki szövődmény, de azt még nem lehet megmondani, hogy karfájdalom, fáradékonyság, láz megjelenik-e a gyerekeknél az oltás utáni napokban.

A főorvos szerint fontos a gyerekek oltása a járvány megfékezéséért, mert sokuknál nem vagy csak alig jelentkeznek tünetek, amely alapján kiderülhetne, hogy fertőzöttek. Volt például az intézményben olyan nap, amikor a műtétre előjegyzett öt gyermekből mind az ötnek pozitív lett a PCR-tesztje.

Az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása hivatalosan december 15-én indult. Őket is előzetesen regisztrálni kell a szülőknek, de egy email címről csak egy gyereket lehet. Ez a korosztály kizárólag csak Pfizer vakcinát kap. Hivatalos adatot egyelőre még nem közöltek arról, hogy mennyi gyereket regisztráltak koronavírus elleni oltásra és eddig mennyien kapták meg a vakcinát.