Nagy Bandó András: Orbán Viktornak Kis Grófóval kell fényképezkednie?

Nagy Bandó András: Orbán Viktornak Kis Grófóval kell fényképezkednie?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hiszem, hogy Kis Grófóval kellene a Karmelita kolostor teraszán fotózkodnia Orbán Viktornak. Az érték legyen a döntő, és ne az, hogy ki a fontos számomra azért, mert népszerűsít engem – mondta Nagy Bandó András a Kultúrtáj című műsorunkban még azelőtt, hogy a miniszterelnök ismét az énekesről posztolt volna

Az író-humorista – aki már  jobban szereti népművelőként definiálni magát – kifejtette, hogy azok „az öreg zenészek” is beállnak a sorba, akik a Kossuth-díjért feladják az értékeiket. – A helyezkedésük, az idomulásuk, a műkereszténységük az, ami nagyon zavar – mondta.

Nagy Bandó András elárulta, hogy sok városban még a gyermekműsorait is lemondják. – Már az is kockázatos sok helyütt, hogy ha én zsűrizek egy szavalóversenyen, pedig az én verseimet mondják sorban. De van pozitív példa. Egy pedagógus házaspár meghívott Soltvadkertre, ahol, mint mondják, még az emberek vére is narancssárga. Felléptem egy imateremben 300 gyerek előtt a verses előadásommal, adtam utána egy humoros műsort, amiben a közélet is szerepet kapott, és nem történt semmi. Egyetlen épület sem dőlt össze a műsorom miatt Soltvadkerten. Máshol mitől félnek? És az ország több mint fele nem fideszes, akkor ők miért ne láthatnák az előadásomat? – tette fel a kérdést.

A népművelő humoristával beszélgettünk még Fábry Sándorról, ellenzékiségről, az „udvari bolondokról”, a nyolcvanas évekről és Oroszországról is.