Nagy Feró: Tusk f..kalap, a moslékoldal szerint van viszály a lengyelekkel

Nagy Feró: Tusk f..kalap, a moslékoldal szerint van viszály a lengyelekkel

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth-díjat átvevő Nagy Feróval 2021. augusztus 20-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

F..kalapnak nevezte az ellenzéki összefogás tüntetésén résztvevő Donald Tuskot a Beatrice frontembere, a Kossuth-díjas Nagy Feró. Az énekessel tudósítónk találkozott a Békemeneten, ahol az orosz-ukrán háborúról, illetve a kormány korábbi oroszbarátságáról kérdeztük őt. „Én a Békemenet vagyok, de ez nem jelenti, hogy oroszrajongó lennék, ukránrajongó meg egyáltalán nem”, válaszolta Nagy Feró.

Kérdésünkre, mit gondol a kormány korábbi oroszbarátságáról, visszakérdezett: miért lett volna oroszbarát? Felvetésünkre, hogy Szijjártó Péter például Barátságért kitüntetést vehetett át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, Nagy Feró visszakérdezett: „és akkor az mit jelent? Ne keverd össze a dolgokat. Most háború van.” Szerinte az, hogy előtte mit kapott Szijjártó, más dolog, és Gyurcsányék is kaptak az oroszoktól hasonlókat. „Az én véleményem szerint ez a kormány nagyon jól csinálja a dolgát, szerintem a békére kell törekedni”, fejtette ki Nagy Feró.

Rákérdeztünk, a lengyelekkel való viszonyt mindez hogyan fogja megváltoztatni. Az énekes azt felelte, „sehogy, ezt ti találtátok ki.” Nagy Feró szerint mindenki képviselje a saját népét, nincs ezzel semmi gond, és ő nem hallott olyat „a Viktortól”, hogy bármiféle politikai elhidegülésről szó lenne. „Ezt ki mondta? Csak ti, a moslékoldal”, replikázott az énekes. Kérdésünkre, hogy a Magyar Hangra érti-e ezt, azt mondta, „ha ilyeneket kérdezel…” Szerinte az állítás mögött nincsen semmi konkrétum. Feltette a kérdést tudósítónknak, honnan tudja, hogy rosszban vagyunk a lengyelekkel, ezt ki találta ki? „A Népszava Amerikában? Nem láttam máshol, ők kezdték el, és ti felkaptátok ezt.” Nagy Feró továbbá kifejtette, az ellenzéki összefogás tüntetésén megjelenő Donald Tusk szerinte egy f...kalap, „örülj neki, mert nálatok van.”

A Békemenetről és az ellenzéki nagygyűlésről szóló folyamatos tudósításunkat itt olvashatja.