Nagy hadgyakorlat kezdődik hétfőn Magyarországon

Nagy hadgyakorlat kezdődik hétfőn Magyarországon

Képünk illusztráció! Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén április 25. és május 13. között rendezik meg Magyarországon a Black Swan nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot, írja az MTI a minisztérium közleménye alapján. A gyakorlat miatt országszerte megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, amelyek elején és végén figyelmeztető jelzést használó járművek közlekednek majd.

„A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – írja közleményében a minisztérium.